7

Alle årskull trener sammen til faste treningstider. Hele årskullet trener sammen, men kan deles ved kamp etter behov. På ungdomsfotball er det lov med differensiering av spilletid. Det er fortrinnsvis innsats og rollemodell som skal være avgjørende. Viktig at trener informerer lag/foreldre før sesongstart slik at alle kjenner planene. 

Seljord fotballgruppa skal være en rolle modell når det gjelder klubb og sportslig gjennomføring. Det skal være åpenhet og det skal legges til rette for samarbeid med naboklubber om behovet er der. Ved samarbeid skal det vises fleksibilitet og respekt slik at begge klubber får et sportslig bra opplegg.

Det meldes på G/J8, G/J10, G/J12, G/J14 og G/J16 hvor type lag (5, 7, 11) bestemmes ut i fra antall spillere i laget. Det er trener som til slutt avgjør hva slags lag og hvor mange som velges. 

Den enkelte spiller skal utvikles på sitt ferdighetsnivå. Det skal legges til rette for hospitering. Forutsetningen for dette er at den enkelte spiller vil har nytte av slik hospitering og at utvikling følges. Det som stilles som krav er:

  • Trener, begge lag, er enige om at spiller vil ha nytte av hospitering
  • Foreldre samtykker
  • Spiller ønsker selv hospitering
  • Spiller skal prioritere eget lag ved konflikt
  • Fylt 10 år
  • Hospitering er tidsbegrenset til 6 uker. Etter dette skal spiller ha pause og det kan åpnes for at andre spillere får tilsvarende tilbud
  • Den enkelte spiller signerer hospiteringskontrakt ved førstegangs hospitering (regler, hvordan man opptrer i forhold til eget lag etc)

Hospitering starter normalt fra det året spiller fyller 10 år, men trenerkoordinator i samarbeid med sportslig ledelse kan iverksette dette tidligere om påkrevd. 

Dersom et lag ønsker å benytte en spiller fra et annet lag skal lagledelsen for dette laget kontaktes før vedkommende spiller kontaktes og benyttes. 


Antall spillere og voksenroller pr lag etter alder: 

20 Sep, 2017

8-9 år: 5`er lag

Maks åtte spillere pr kamplag.
En kampleder og en assistenttrener pr lag. En lagleder/oppmann 

10-11 åÌŠr: 7`er lag 

Maks 12 spillere pr kamplag
En kampleder og en assistenttrener pr lag. En lagleder/oppmann

12-13 åÌŠr: 7`er lag, 11`er lag 

Maks 12/18 spillere pr kamplag
En kampleder og en assistenttrener pr lag. En lagleder/oppmann

14-16 år

Maks 12/18 spillere pr kamplag
En kampleder og en assistenttrener pr lag. En lagleder/oppmann

For 11`er lag så legges det opp til at laget har 2 oppmenn.